Μπανανόψωμο

🍚 Συστατικά για 10 μερίδες
    • 4 ώριμες μεγάλες μπανάνες
    • Μπανάνα  για  γαρνίρισμα
    • 80  g ηλιέλαιο
    • 200 g αλεύρι σίτου γ.ο.χ
    • 150 g μέλι
    • 1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
    • 1 κ.γ.μαγειρική σόδα
    • 1 κ.γ.κανέλα
    • 1Πρέζα αλάτι
    • 100 g σπόρους chia ή σταγόνες μαύρης σοκολάτας 
    🍌Βήμα 1
    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C.
    🍌Βήμα 2
    Σε ένα μπολ, λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. 
    Αναμείξτε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν σωστά.
    🍌Βήμα 3
    Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ και μεταφέρετε σε αυτή το μείγμα.
    🍌Βήμα 4
    Ξεφλουδίστε τη μπανάνα που κρατήσατε για το γαρνίρισμα και κόψτε τη στη μέση κατά μήκος. Τοποθετήστε την πάνω στο μείγμα. 
    Ψήστε για περίπου 50-60 λεπτά 
    σε αντιστάσεις 
    Σημ: αν ο φούρνος σας είναι δυνατός χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ψήστε στους 160°

    Θρεπτική αξία ανά μερίδα

    • Θερμίδες 263

    • Λιπαρά 8,4 γρ.

    • Κορεσμένα 1 γρ.

    • Υδατάνθρακες 42,4 γρ.

    • Σάκχαρα 25,4 γρ.

    • Εδώδιμες ίνες 2,1 γρ.

    • Πρωτεΐνες 3,3 γρ.

    • Αλάτι 0,1 

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Cookies Μπανάνας με Βρώμη.

    ΘΕΛΚΤΡΟΝ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ