ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

       🧁ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ🧁
Ένας λόγος, να εντάξετε τα
παντζάρια στη ζαχαροπλαστική και ένας έξυπνος τρόπος, να τα δοκιμάσουν και τα παιδιά, που αρνούνται να τα καταναλώσουν στο φαγητό τους!


Υλικά
•250 γρμ. παντζάρια βρασμένα   (μόνο οι βολβοί)
•200 γρμ.ελαφρύ ελαιόλαδο 
•200 γρμ. μέλι 
•4 αυγά
•200 γρμ. αλεύρι ολικής αλέσεως
•75 γρμ. σκόνη αμυγδάλου
•10 γρμ. μπέικιν πάουντερ 
•1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
•1/4 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή βανιλίνη 
•1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο 
 (προεραιτικά)

Παρασκευή 
Πολτοποιούμε τα παντζάρια
στο multi μαζί με το μέλι και τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ,
προσθέτουμε το λάδι με τα αυγά 
και δουλεύουμε το μείγμα
με το φτερό.
Προσθέτουμε όλα τα στερεά 
υλικά (αλεύρι , μπέικιν, κανέλα 
μοσχοκάρυδο, βανίλια)
και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για 5' ακόμα .
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180° για 60'
▪️στο μείγμα μπορούμε να 
 προσθέσουμε 50 γρμ. 
σπόρους τσία ή 160γρμ. σταγόνες 
μαύρης σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!
@ριστέα😀





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Cookies Μπανάνας με Βρώμη.

chìa το απόλυτο super food